Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul vrea să identifice un teren pentru un nou stadion municipal

FOTO brasovmetropolitan.ro

Primăria Brașov a alocat în bugetul orașului pe acest an suma de 150.000 de lei pentru a demara procedurile pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unui nou stadion, după ce Stadionul Municipal a fost demolat în 2008, odată cu promisiunea fostului primar, George Scripcaru, că orașul va avea o nouă arenă cu peste 25.000 de locuri, amintește bizbrasov.ro.

În 2008, autoritățile de atunci și-au propus ca viitorul stadion să aibă 25.000 de locuri acoperite, nocturnă, încălzire a gazonului, cabinete medicale, magazine şi parcare cu 4.000 de locuri. Şi suma investită era la fel de mare ca şi ambiţiile, 30 de milioane de euro. Complexul era proiectat şi cu o sală de sport cu o capacitate de 5.000 – 6.000 de locuri, iar sediul FC Braşov ar fi urmat să fie mutat tot în incinta complexului. Ambițiile s-au dovedit a fi prea mari. Acum, în locul fostului stadion se va ridica o Sală Polivalentă de 20.000 de locuri, investiția în întreaga zonă, care va cuprinde mai multe facilități sportive, urmând să fie de circa 80 de milioane de euro.

„La Timișoara, studiul de prefezabilitate și de fezabilitate au costat împreună cam 800.000 de lei. Noi am alocat o fracțiune pentru a demara procedurile necesare acestui studiu”, a declarat primarul Allen Coliban. Potrivit acestuia, stadionul ar trebui să fie ușor de accesat și să fie într-o zonă care să fie care să fie circulată de mijloacele de transport în comun, mai scrie sursa citată.

FOTO brasovmetropolitan.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Qubiz și Softech, premiate la Gala ANIS

Articolul următor

Centre de vaccinare la firmele cu peste 100 de angajați din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share