Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centre de vaccinare la firmele cu peste 100 de angajați din Sălaj

Operatorii economici din județul Sălaj vor putea beneficia de vaccinarea anti-Covid a angajaţilor, subcontractorilor şi rudelor lor în spaţii amenajate la sediul firmelor sau în centre de vaccinare fără programare în platforma națională.

Vaccinarea la sediile companiilor vizează operatorii economici cu mai mult de 100 de angajaţi.  Vaccinarea va fi realizată, după caz, prin intermediul personalului medico-sanitar propriu sau cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare ale Direcției de Sănătate Publică Sălaj.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva Covid, operatorii economici interesaţi vor trebui să pună la dispoziţie un spaţiu conform normelor igienico-sanitare care să respecte circuitele de funcţionalitate adecvate procesului de vaccinare, sănătăţii şi securităţii în muncă.

În spaţiile de vaccinare vor fi necesare frigidere pentru păstrarea dozelor de vaccin cu temperaturi cuprinse între 2-8 grade Celsius, dotate cu termometru şi grafice de temperatură.

Pentru operatorii economici cu sub 100 de angajaţi, DSP Sălaj va programa persoanele care doresc să se vaccineze la un centru fix, în funcţie de listele întocmite de angajator. Persoanele vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări şi li se va elibera adeverinţă de vaccinare.

Pentru planificare, angajatorii trebuie să întocmească o listă nominală a persoanelor eligibile, care se transmite DSP. Instituția, în colaborare cu operatorii economici, va realiza planificarea efectivă, luând în considerare numărul persoanelor ce doresc a fi vaccinate şi intervalul de timp necesar pentru finalizarea vaccinării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul vrea să identifice un teren pentru un nou stadion municipal

Articolul următor

Aeroportul Baia Mare a inaugurat cursa de Egipt

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share