Orașul Jibou pregătește proiecte europene de 13 milioane de euro

Reabilitatea blocurilor de locuințe și a iluminatul public, dar și modernizarea infrastructurii rutiere sunt direcțiile de dezvoltare pe care va merge localitatea sălăjeană.

Experții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și directorul său general, Marcel Boloș, au participat la o vizită de lucru găzduită de Primăria Jibou. Cu această ocazie, alături de reprezentanții unității administrativ teritoriale, au fost identificate proiectele prioritare pentru perioada de programare 2021-2027.

Administrația locală a arătat că prin Programul Operațional Regional 2014-2020 sunt implementate în Jibou proiecte destinate reabilitării blocurilor de locuințe, modernizării iluminatului public, a infrastructurii rutiere și educaționale a căror valoare cumulată este de 13,5 milioane de euro.

Echipa ADRNV a întreprins un turneu în județele care fac parte din această zonă a țării pentru a pregăti viitoarele proiectele cu finanțare europeană. Printre localitățile vizitate s-au mai numărat Baia Mare, Oradea, Zalău, Năsăud, Beclean, Dej.  Suita de vizite la autoritățile în teritoriu din județele arondate este în scopul de a pregăti absorbția cât mai mare a banilor europeni.

Exit mobile version