Un român originar din Cluj a creat în Germania o băutură din busuioc african care i-a cucerit pe nemți

Tags:

Paul Peteanu este un român originar din Cluj-Napoca, care s-a mutat în Germania în anul 1997. De câțiva ani a creat Blutenrein, o băutură care i-a cucerit pe nemți. Despre povestea a scris ziare.com.

Blutenrein, bautura inventata de Paul Peteanu, e comercializata in marile lanturi de supermarketuri din Germania si Austria, iar de cel putin trei ani se vinde in retele Metro-Germania, Metro-Austria, Karstadt-Kaufhof-Germania, EDEKA-Germania si de asemenea multe alte lanturi mici si medii. De asemenea, produsul se gaseste in lanturile de hoteluri, restaurante si catering atat in Germania, cat si in Austria, Lichtenstein si Elvetia, scrie sursa citată.

Paul Peteanu a devenit licentiat in Agronomie la Munchen. Lovitura a dat-o pe cand se afla in Franta, in concediu, in 2011. Acolo a descoperit o planta speciala, un soi de busuioc african, iar acest lucru i-a schimbat de tot viata. “Prima data mi-au atras atentia florile acestui soi de busuioc. De aici am parcurs niste pasi, insa doar dupa ce am studiat bine planta si m-am incumetat sa-mi fac o mica plantatie la 10 kilometri de Munchen”, explica el. Cu timpul, Paul a dezvoltat produse pe baza de busuioc african, dar de departe cel mai de succes este Blutenrein, un sirop special naturist care i-a cucerit pe nemti. “Blutenrein este o licoare rosie care se foloseste ca bautura racoritoare, amestecata cu apa minerala, dar si in combinatie cu diverse bauturi acoolice, mai ales gin, votca si vin. In plus, poate fi utilizat si in bucatarie ca dressing, marinade sau alte creatii culinare”, a povestit romanul pentru ziare.com.

Exit mobile version