Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un român originar din Cluj a creat în Germania o băutură din busuioc african care i-a cucerit pe nemți

Paul Peteanu este un român originar din Cluj-Napoca, care s-a mutat în Germania în anul 1997. De câțiva ani a creat Blutenrein, o băutură care i-a cucerit pe nemți. Despre povestea a scris ziare.com.

Blutenrein, bautura inventata de Paul Peteanu, e comercializata in marile lanturi de supermarketuri din Germania si Austria, iar de cel putin trei ani se vinde in retele Metro-Germania, Metro-Austria, Karstadt-Kaufhof-Germania, EDEKA-Germania si de asemenea multe alte lanturi mici si medii. De asemenea, produsul se gaseste in lanturile de hoteluri, restaurante si catering atat in Germania, cat si in Austria, Lichtenstein si Elvetia, scrie sursa citată.

Paul Peteanu a devenit licentiat in Agronomie la Munchen. Lovitura a dat-o pe cand se afla in Franta, in concediu, in 2011. Acolo a descoperit o planta speciala, un soi de busuioc african, iar acest lucru i-a schimbat de tot viata. “Prima data mi-au atras atentia florile acestui soi de busuioc. De aici am parcurs niste pasi, insa doar dupa ce am studiat bine planta si m-am incumetat sa-mi fac o mica plantatie la 10 kilometri de Munchen”, explica el. Cu timpul, Paul a dezvoltat produse pe baza de busuioc african, dar de departe cel mai de succes este Blutenrein, un sirop special naturist care i-a cucerit pe nemti. “Blutenrein este o licoare rosie care se foloseste ca bautura racoritoare, amestecata cu apa minerala, dar si in combinatie cu diverse bauturi acoolice, mai ales gin, votca si vin. In plus, poate fi utilizat si in bucatarie ca dressing, marinade sau alte creatii culinare”, a povestit romanul pentru ziare.com.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectele clujenilor, răsplătite cu până la 150.000 de euro

Articolul următor

Antreprenoarele vor parteneriate cu statul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share