Blue Air alocă un Boeing YR-MXA pentru Cluj

Operatorul low-cost autohton a introdus o aeronavă Boeing de tip YR-MXA pentru zborurile sale de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Aceasta cea mai modernă aeronavă a Blue Air și va oferi opțiuni de călătorie către unele dintre destinații precum Amsterdam, Paris Charles de Gaulle sau Dublin. La acestea se vor adăuga curse turistice către Burgas – Bulgaria (cu debutul în 20 iunie) și Constanța (care va decola începând cu 21 iunie). Blue Air are un avion YR-MXA, închiriat de la compania de leasing Air Lease Corp, conform Boarding Pass.

De la această companie Blue Air a închiriat pe termen lung șase Boeinguri 737 MAX, iar alte șase fac parte dintr-o comandă plasată la Paris Air Show 2016. Operatorul a activat mai multe rute noi, în orarul de vară, care conectează Clujul cu oraşe europene: Londra , Milano, Amsterdam, Barcelona, Burgas, Bruxelles, Constanța, Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Madrid, Paris Charles de Gaulle, Roma, Stuttgart.

Comisia Europeană a aprobat o garanție românească pentru împrumuturi menită să despăgubească Blue Air cu până la 62 de milioane de lei pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei de coronavirus, în temeiul normelor europene privind ajutoarele de stat.  Banii vor fi folosiți pentru a-și acoperi nevoile urgente și imediate de lichidități. Pe AIAIC mai operează zboruri de linie companiile Wizz Air, TAROM, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair, Lot, HiSky.

Exit mobile version