Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blue Air alocă un Boeing YR-MXA pentru Cluj

Operatorul low-cost autohton a introdus o aeronavă Boeing de tip YR-MXA pentru zborurile sale de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Aceasta cea mai modernă aeronavă a Blue Air și va oferi opțiuni de călătorie către unele dintre destinații precum Amsterdam, Paris Charles de Gaulle sau Dublin. La acestea se vor adăuga curse turistice către Burgas – Bulgaria (cu debutul în 20 iunie) și Constanța (care va decola începând cu 21 iunie). Blue Air are un avion YR-MXA, închiriat de la compania de leasing Air Lease Corp, conform Boarding Pass.

De la această companie Blue Air a închiriat pe termen lung șase Boeinguri 737 MAX, iar alte șase fac parte dintr-o comandă plasată la Paris Air Show 2016. Operatorul a activat mai multe rute noi, în orarul de vară, care conectează Clujul cu oraşe europene: Londra , Milano, Amsterdam, Barcelona, Burgas, Bruxelles, Constanța, Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Madrid, Paris Charles de Gaulle, Roma, Stuttgart.

Comisia Europeană a aprobat o garanție românească pentru împrumuturi menită să despăgubească Blue Air cu până la 62 de milioane de lei pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei de coronavirus, în temeiul normelor europene privind ajutoarele de stat.  Banii vor fi folosiți pentru a-și acoperi nevoile urgente și imediate de lichidități. Pe AIAIC mai operează zboruri de linie companiile Wizz Air, TAROM, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair, Lot, HiSky.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Continental continuă proiectul Școala Duală și oferă zeci de locuri pentru elevi, la Timișoara și la Sibiu

Articolul următor

Megaproiectul rezidențial al Transilvaniei, dezbătut de consilieri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share