Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Megaproiectul rezidențial al Transilvaniei, dezbătut de consilieri

Realtopfarma, Merlin Construcții, SDC Imobiliare și Chester Group Investment sunt cei patru beneficiari ai primului cartier inteligent din Europa de Est, proiect de 700 de milioane de euro.

Consilierii locali din Cluj-Napoca se vor pronunța asupra proiectului Transilvania Smart City. Acesta este dezvoltat de SDC Imobiliare, companie de investiții deținută de omul de afaceri Ștefan Berciu, împreună cu mai multe fonduri de investiții, inclusiv din străinătate. Ansamblul va cuprinde și primul bulevard privat din România, cu o lățime de 21 m.

Acesta va fi realizat în șase etape, pe parcursul a cinci ani. În zona Moș Ion Roată urmează să fie amenajate 10.000 de locuințe. Ansamblul se dorește să fie unul inteligent (senzori de zgomot și poluare, aplicație pentru parcări libere), grădiniță, mall, heliport, clinici, livrări cu drona și telegondolă până la aeroport. Dezvoltatorul a primit deja sute de cereri de rezervări.

În prima fază sunt vizate 800 de apartamente, pe o suprafață urbanizată de 4,6 ha, unde sunt prevăzute aparthotel, creşă pe 2.000 mp, magazine, cafenea, restaurante, sală de sport, bancă, supermarket Lidl, un parc de 2.600 mp. Blocurile vor avea până la 3 niveluri de subsol și 11 etaje. Lățimea trotuarelor va fi de minimum 1,5 m, iar pe marginea străzilor interioare se vor planta arbori.

Vizitatorii vor avea locuri de parcare asigurate de-a lungul străzii. Înaintea recepției lucrărilor, dezvoltatorii trebuie să lărgească sensul giratoriu care leagă Calea Someșeni de str. Meșterul Manole și să adauge o bretea de dreapta liberă spre str. Meșterul Manole. Totodată va fi creat un sens giratoriu nou pe Calea Someșeni, la intersecția cu str. Moș Ion Roată.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Blue Air alocă un Boeing YR-MXA pentru Cluj

Articolul următor

Prima autostradă a Sălajului, gata în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share