Atelier de design de produs, în avanpremieră la Conferința Clusterelor

Mai multe echipe de tineri din România și Ungaria au dat naștere unor produse de mobilier inedite în cadrul unui atelier organizat în cadrul conferinței internaționale a clusterelor de la Cluj.

Studenți de la Universitatea din Sopron și Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca și-au testat cunoștințele și creativitatea în cadrul unui workshop organizat de Cluster Mobilier Transilvan (CMT). Scopul atelierului a fost de a proiecta noi produse pe baza nevoilor membrilor clusterului care au fost parteneri industriali în proiect: Antares România – Scaune.ro, E-laborator, Salice Cluj-Napoca.

Studenții și profesorii din cele două țări au lucrat pe trei subiecte, în trei echipe mixte. Rezultatele au fost prezentate la pre-evenimentul organizat de clusterele inovative în cadrul Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania (TCIC). Ioan Iancu, directorul companiei Salice, Ede Balint, CEO al producătorului Antares România, Radu Lazăr, manager general al E-Laborator Feeria au participat la prezentarea celor trei designuri realizate de echipele de studenți.

“Aprecierea și încântarea față de munca studenților au fost unanime, căci fiecare echipă a reușit să îmbine abilitățile tehnice cu creativitatea și să țină cont atât de nevoile reale ale clienților finali, cât și de costul de producție”, conform conducerii CMT. Cei trei parteneri industriali au promis să se implice și la ediții viitoare ale unor astfel de ateliere, iar pentru cele trei teme concepute de studenți să facă tot posibilul să le transforme în produse disponibile în magazine.

Exit mobile version