Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Atelier de design de produs, în avanpremieră la Conferința Clusterelor

Mai multe echipe de tineri din România și Ungaria au dat naștere unor produse de mobilier inedite în cadrul unui atelier organizat în cadrul conferinței internaționale a clusterelor de la Cluj.

Studenți de la Universitatea din Sopron și Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca și-au testat cunoștințele și creativitatea în cadrul unui workshop organizat de Cluster Mobilier Transilvan (CMT). Scopul atelierului a fost de a proiecta noi produse pe baza nevoilor membrilor clusterului care au fost parteneri industriali în proiect: Antares România – Scaune.ro, E-laborator, Salice Cluj-Napoca.

Studenții și profesorii din cele două țări au lucrat pe trei subiecte, în trei echipe mixte. Rezultatele au fost prezentate la pre-evenimentul organizat de clusterele inovative în cadrul Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania (TCIC). Ioan Iancu, directorul companiei Salice, Ede Balint, CEO al producătorului Antares România, Radu Lazăr, manager general al E-Laborator Feeria au participat la prezentarea celor trei designuri realizate de echipele de studenți.

“Aprecierea și încântarea față de munca studenților au fost unanime, căci fiecare echipă a reușit să îmbine abilitățile tehnice cu creativitatea și să țină cont atât de nevoile reale ale clienților finali, cât și de costul de producție”, conform conducerii CMT. Cei trei parteneri industriali au promis să se implice și la ediții viitoare ale unor astfel de ateliere, iar pentru cele trei teme concepute de studenți să facă tot posibilul să le transforme în produse disponibile în magazine.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mocănița Apusenilor va începe să circule între Câmpeni și Abrud de Rusalii

Articolul următor

Octavian Isailă, președinte interimar CCIA Sibiu: „La Sibiu avem o bază pe care putem construi”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share