Cătălin Drulă a anunțat că a emis autorizația de construire pentru tronsonul Mihăiești și Zimbor din A3

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat, în această după-amiază, emiterea autorizației de construire pentru tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor – primul din județul Sălaj, care face parte din Autostrada Transilvania. 
Potrivit informațiilor oferite de acesta, pe cei 13 km ai secțiunii se vor construi: un nod rutier la Zimbor, 11 poduri (2,2 km lungime totală), 21 de podețe și o parcare de scurtă durată (de-o parte și de alta a drumului).
Acest lot a fost licitat „la pachet” cu unul învecinat, aflat deja în execuție: Nădășelu – Mihăiești, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulțumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român e mobilizat foarte bine în teren. Cu bani din PNRR, între Nădășelu și Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei) vrem să terminăm lucrările până în 2023″, a mai anunțat ministrul. 
Contractantul lucrărilor pe cele două loturi este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A., cu preţul de 1.390.614.495,32 lei fără T.V.A. Durata contractului este de 36 de luni, din care: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este 60 de luni.
Exit mobile version