Elevii din Sighet se vor instrui pe șantierele Nord Conforest

Compania clujeană Nord Conforest va derula un stagiu de practică și de orientare profesională în domeniul construcțiilor​, pe fonduri europene, destinat tinerilor din Sighetu Marmației.

Proiectul cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 se adresează elevilor din Regiunea Nord-Vest (RNV) și vizează creșterea capacității de integrare pe piața muncii pentru 185 de elevi. Aceștia vor fi implicați într-un program de consiliere și orientare profesională, respectiv într-un program de sensibilizare-informare privind nediscriminarea și egalitatea de șanse pe piața muncii.

Ei trebuie să fie elevi la un liceu, o școală profesională sau postliceală cu profil în domeniul construcțiilor și să aibă domiciliul în RNV, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Până acum, în cadrul proiectului s-au încheiat parteneriate cu unități de învățământ precum Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Zalău (Sălaj), Colegiul Tehnic Infoel Bistrița (Bistrița-Năsăud), Liceul Tehnologic Marmația Sighetu Marmației (Maramureș). Scopul este creșterea participării elevilor la programe de învățare la locul de muncă și corelarea educației cu cerințele pieței ramurii construcțiilor.

Exit mobile version