Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elevii din Sighet se vor instrui pe șantierele Nord Conforest

Compania clujeană Nord Conforest va derula un stagiu de practică și de orientare profesională în domeniul construcțiilor​, pe fonduri europene, destinat tinerilor din Sighetu Marmației.

Proiectul cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 se adresează elevilor din Regiunea Nord-Vest (RNV) și vizează creșterea capacității de integrare pe piața muncii pentru 185 de elevi. Aceștia vor fi implicați într-un program de consiliere și orientare profesională, respectiv într-un program de sensibilizare-informare privind nediscriminarea și egalitatea de șanse pe piața muncii.

Ei trebuie să fie elevi la un liceu, o școală profesională sau postliceală cu profil în domeniul construcțiilor și să aibă domiciliul în RNV, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Până acum, în cadrul proiectului s-au încheiat parteneriate cu unități de învățământ precum Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Zalău (Sălaj), Colegiul Tehnic Infoel Bistrița (Bistrița-Năsăud), Liceul Tehnologic Marmația Sighetu Marmației (Maramureș). Scopul este creșterea participării elevilor la programe de învățare la locul de muncă și corelarea educației cu cerințele pieței ramurii construcțiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Timișoara se va ridica un centru de cercetare în valoare de 30 de milioane de euro, de către un consorțiu al universităților din oraș

Articolul următor

Timișorenii își trimit copiii tot mai mult spre școlile private. Bătălia principală se dă în doi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share