Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timișoara se va ridica un centru de cercetare în valoare de 30 de milioane de euro, de către un consorțiu al universităților din oraș

După ani buni de zile în care ideea unor colaborări între universitățile timișorene a fost ceva extrem de rar, în urmă cu un an cele patru instituții de învățământ superior din oraș au bătut palma și au înființat AlianțaTimișoara Universitară – ATU. Iar un prim rezultat concret se poate vedea, a fost pornit proiectul unui centru de cercetare, în valoare de 30 de milioane.

Acesta va fi realizat lângă Timișoara, în comuna periurbană Ghiroda. Consilul Local din localitate a aprobat alocarea unui spațiu de un hectar pentru ridicarea centrului. Investiția va fi de 30 de milioane de euro și va presupune ridicarea a patru clădiri.

”Chiar dacă situația epidemiologică nu ne-a permis realizarea unor întâlniri față în față, iar colaborările au fost mai mult în mediul online, au fost demarate o serie de proiecte, cel mai important dintre acestea fiind HUB-ul de cercetare, în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, ce urmează să fie construit la Ghiroda, pe un teren de un hectar, alocat de Consiliul Local, pentru care s-au făcut pași importanți. În final acesta va avea patru corpuri de clădire pentru laboratoarele de cercetare alocate celor patru universități și un corp central, aici urmând să fie realizate proiecte de cercetare interdisciplinară”, a declarat Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.

El a deținut timp de un an funcția de președinte al ATU, fiind primul conducător al acestei organizații. Începând de joi, funcția a fost preluată de Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara. Din consorțiu mai fac parte Universitatea de Vest Timișoara, respectiv Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premieră pe piața de asigurări - Transilvania Broker lansează „comisionul digital”

Articolul următor

Elevii din Sighet se vor instrui pe șantierele Nord Conforest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share