Untold a schimbat gazonul după festivalul de pe Cluj Arena

Vechiul gazon a fost schimbat cu unul nou, de 150.000 de euro, având caracteristici similare

Organizatorul festivalului de muzică electronică, Untold SRL, a alocat 150.000 de euro pentru înlocuirea gazonului de pe Cluj Arena, conform contractului încheiat cu administrația județeană.

Aceasta a anunțat că s-au finalizat lucrările de schimbare a gazonului, potrivit documentului parafat cu organizatorul. Suprafața de joc va putea fi folosită începând cu 25 octombrie. Cu o valoare de 150.000 de euro, lucrările au fost executate pe parcursul a două săptămâni. Gazonul a fost schimbat cu unul similar: grosime 5 cm, densitate 95-98%, înălțimea firului 2,5 cm.

„Noul gazon oferă condiții excelente de joc, permițând desfășurarea tuturor tipurilor de competiții sportive, inclusiv a celor de înalt nivel. Pentru înlocuirea suprafeței de joc nu au fost folosite fonduri publice, organizatorul festivalului asumându-și sarcina de a schimba în întregime gazonul, pe cheltuiala sa” – Alin Tișe, președinte Consiliului Județean Cluj

Festivalul clujean, cel mai mare din Europa în acest an, a cumulat, în patru zile, venituri proprii de 16 milioane de euro și intrări de bani în județ de 35 de milioane, conform datelor oficiale ale organizatorilor. Untold a strâns 265.000 de participanți, în condițiile în care organizatorii au fost restricționați de autorități la 75% din capacitatea maximă.

Din totalul participanților, 25% au fost din Cluj, 15% din străinătate, iar 60%, din toată România. Participanții au provenit din 100 de țări, mai ales din Germania, Franța, Marea Britanie, Polonia și Ungaria. Festivalul a avut șapte scene.

Exit mobile version