Patronii restaurantului de lux Baracca ridică un „orășel” în Borhanci

Categorii: Fără categorie

Antreprenorii de la Baracca ies cu noul proiect imobiliar pe fondul crizei din HoReCa I Foto: Cluj 24

Soții Dan și Maria Dunca, proprietarii celui mai celebru restaurant din Cluj-Napoca, vor prezenta urbaniștilor din cadrul municipalității un proiect cu blocuri de 10 etaje, birouri și spații comerciale lângă viitoarea centură metropolitană a orașului.  

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca va dezbate, săptămâna viitoare, proiectul unui minioraș în cartierul Borhanci. Planurile de dezvoltare ale zonei vin în contextul în care municipalitatea a ratat constant licitația pentru realizarea unui hub educațional, conform Cluj 24.

Dezvoltatorul Napoca City Residence (NCR) propune aici un viitor centru comercial cu două niveluri de subsol, blocuri de până la 10 etaje, birouri, spații cu funcțiuni publice, toate lângă viitoarea centură metropolitană. Suprafața studiată de arhitecții de la Biroul Atelier RVD este de 27.000 mp.

Actualmente în zonă sunt terenuri agricole. Circulația mașinilor urmează să fie pe două benzi, alături de piste de bicicliști și alei pietonale, separate de mașini printr-o perdea de arbori. Asociați la NCR sunt familia Dunca și Zsolt Szilard Toth.

La sosirea toamnei, conducerea Baracca a decis să apeleze la oameni fără experiență, motivând lipsa de personal declanșată după apariția restricțiilor de pandemie. Proprietarii au decis să îl redeschidă la finele lui 2020, după o lungă perioadă de nefuncționare. Ei plănuiau inițial extinderea cu o nouă afacere în domeniu, cu un concept diferit, însă planurile încă nu s-au materializat.

De-a lungul timpului, restaurantul clujean a ieșit și pe primele locuri în România în mai mulți ani, fiind inclus și în ghidul Gault & Millau. Societatea Baracca Food Design a fost inițiată de către antreprenorii Dan și Maria Dunca, ultima având funcția de manager al localului.

Exit mobile version