JSH și Impact Construct ridică un cartier de case în Făget

Viitorul ansamblu de case este prevăzut într-o zonă specială verde I Foto: JSH

Un cartier nou de case, cu spații comerciale și grădiniță, este propus de dezvoltatorii imobiliari JSH Bogrup și Impact Construct Rezidential (ICR) în zona Făget din Cluj-Napoca.

Municipalitatea a afișat spre dezbatere publică o propunere de plan urbanistic zonal în vederea realizării proiectului mixt derulat de cele două companii – prima controlată de Daniel Boca, proprietarul companiei Essenza Mobili, a doua, cu legături cu dezvoltatorii proiectului Hexagon, conform Cluj 24.

Cele 13 imobile cu regim mic de înălțime vor fi amenajate pe str. Făgetului nr.  10. Deoarece este vorba despre o zonă specială verde, biroul de proiectare Atelier Schmidt a anunțat că relația cadru natural – construit va fi de tip gradual, tranziția făcându-se prin terase, spații verzi amenajate și perdele de vegetație.

Străzile de incintă propuse pentru preluarea traficului în interiorul ansamblului rezidențial vor avea un profil de 9 m. Se propune rezervarea suprafeței necesare lărgirii străzilor Făgetului și Sf. Ioan. Aici vor fi realizate un spațiu de joacă și o grădiniță pe 1.300 mp.

JSH Bogrup avea o cifră de afaceri de 3,6 milioane de lei anul trecut și un profit net de 1,1 milioane, iar ICR, afaceri anuale de 1 milion de lei și un profit de 0,5 milioane, ambele societăți figurând cu câte un angajat.

Exit mobile version