Aeroportul Oradea a primit certificarea de aeroport internațional

Aeroportul Oradea îndeplinește condițiile de certificare ca aeroport internațional. Ministrul interimar al Transporturilor și Infrastructurii, Ionel Scrioșteanu, a aprobat, luni, 22 noiembrie 2021, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial, certificarea ca aeroport internațional a Aeroportului Oradea.

La baza certificării stă Raportul nr. 44.326 din 2.11.2021 privind îndeplinirea condițiilor de certificare ca aeroport internațional a Aeroportului Oradea, întocmit de comisia de evaluare numită prin ordin al ministrului Transporturilor și Infrastructurii, în temeiul art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise traficului aerian internațional, cu modificările și completările ulterioare, precum și al art. 9 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu modificările și completările ulterioare”.

Potrivit Articolului 2, aliniatul 2 al Hotărârii de Guvern nr. 791 din 8 iulie 2009 (actualizate), Poate solicita certificarea ca aeroport deschis traficului numai administratorul unui aeroport, dacă traficul aerian al acestuia nu depăşeşte 350.000 de pasageri îmbarcaţi/an în anul anterior celui în care se solicită certificarea şi dacă traficul aerian prognozat pe următorii 2 ani care urmează celui în care se solicită certificarea nu depăşeşte 350.000 de pasageri îmbarcaţi/an”.

Exit mobile version