Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Oradea a primit certificarea de aeroport internațional

Aeroportul Oradea îndeplinește condițiile de certificare ca aeroport internațional. Ministrul interimar al Transporturilor și Infrastructurii, Ionel Scrioșteanu, a aprobat, luni, 22 noiembrie 2021, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial, certificarea ca aeroport internațional a Aeroportului Oradea.

La baza certificării stă Raportul nr. 44.326 din 2.11.2021 privind îndeplinirea condițiilor de certificare ca aeroport internațional a Aeroportului Oradea, întocmit de comisia de evaluare numită prin ordin al ministrului Transporturilor și Infrastructurii, în temeiul art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise traficului aerian internațional, cu modificările și completările ulterioare, precum și al art. 9 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu modificările și completările ulterioare”.

Potrivit Articolului 2, aliniatul 2 al Hotărârii de Guvern nr. 791 din 8 iulie 2009 (actualizate), Poate solicita certificarea ca aeroport deschis traficului numai administratorul unui aeroport, dacă traficul aerian al acestuia nu depăşeşte 350.000 de pasageri îmbarcaţi/an în anul anterior celui în care se solicită certificarea şi dacă traficul aerian prognozat pe următorii 2 ani care urmează celui în care se solicită certificarea nu depăşeşte 350.000 de pasageri îmbarcaţi/an”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

RePatriot umăr la umăr cu Alianța - un pas strategic pentru România

Articolul următor

Aeroportul Internațional Timișoara primește ajutor de stat nouă milioane de lei și ajunge cu toate datoriile la zi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share