Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internațional Timișoara primește ajutor de stat nouă milioane de lei și ajunge cu toate datoriile la zi

Activitatea Aeroportului Internațional Timișoara va fi adusă pe zero, societatea primind un ajutor de stat de 9 milioane de lei, care va ajuta la plata tuturor facturilor rămase în urmă.

”Am reușit să obținem banii necesari pentru datoriile rezultate din perioada de pandemie, dar aceasta doar după ce am avut o serie de demersuri … apăsătoare. Dacă nu presam, intram în noul an cu probleme financiare. Începeam anul prost, apărea ael efect de domino”, spune Grădinaru.

Anul precedent, AIT a beneficiat de 4,6 milioane de lei sprijin financiar de la bugetul de stat. Pentru anul 2021 suma a urcat la nouă milioane de lei. Important, salariile au fost plătite, au fost probleme doar cu întârzierea achitării unor facturi către furnizori, dar și la plata dividendelor, respectiv a unor sporuri către salariați, prevăzute în contractul colectiv de muncă.

”Anul trecut Aeroportul a beneficiat de un ajutor de 4,6 milioane de lei lei, suma fiind acordată până în luna iunieiunie. O decizie a Comisiei Europene permitea extinderea acordării ajutorului de stat, pentru aeroporturi cu 200.000 până la trei milioane de pasageri, până în 31 decemebrie 2021. Astfel, s-a calculat că pe 1 iulie 2020 – estimat 31 decembrie, suma care să acopere pagubele este de nouă milioane de lei. A fost notificată CE, datoriile fiind acum plătite. Ca și datorii, cel mai mult au fost către furnizori cu 4,5 milioane. Salariile au fost plătite la zi, dar nu și beneficiile din contractul colectiv de muncă, aceatea au fost întârziate. De exemplu, prima de Paște”, ne-a declarat, Simona Ilyes, directorul economic AIT.

Momentul dificil prin care transportul aerian, inclusiv cel de la Timișoara, a trecut a făcut ca acesta să fie singurul moment când aeroportul bănățean să săfi beneficiat de sprijin de la buget.

”Pentru Aeroportul Timișoara, este prima dată când a primit un astfel de ajutor, în rest s-a întreținut întotdeauna singur. Sper să fie ultima dată, sperăm să nu mai fie niciodată în această situație”, am mai aflat de la Dorel Grădinaru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Oradea a primit certificarea de aeroport internațional

Articolul următor

Șase oferte pentru fezabilitatea drumului expres Baia Mare - Dej

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share