Opinie: Energia solară poate deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România în anul 2030

Categorii: Energie, Ultimele știri

Energia produsă din panouri fotovoltaice ar putea deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România, în anul 2030, au afirmat, luni, reprezentanţii acestei industrii, într-o conferinţă de profil.

“Potenţialul solar în România este unul dintre cele mai mari din Europa. Energia solară este aşteptată să fie cea mai importantă sursă de producere a energiei în anul 2030. Având în vedere dezvoltarea pe care o vedem, ne aşteptăm ca România să-şi atingă în anul 2026 ţintele pentru 2030”, a precizat Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe, prezentă la conferinţa online “RESInvest – dezvoltarea lanţurilor valorice ale energiei curate”, citată de Agerpres. Ea a arătat că energia solară este cea mai competitivă din punct de vedere al costurilor.

Mihai Bălan, directorul executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), a susținut această idee. “Ne aşteptăm ca solarul să devină principala sursă de producere a energiei în 2030. Ne aşteptăm să fie instalată o capacitate în jur de 6-7-8, chiar 9 GW de energie solară în România”, a spus Bălan.

El a adăugat că potenţialul României este de a deveni a şasea piaţă în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă.

Exit mobile version