Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Opinie: Energia solară poate deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România în anul 2030

Energia produsă din panouri fotovoltaice ar putea deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România, în anul 2030, au afirmat, luni, reprezentanţii acestei industrii, într-o conferinţă de profil.

“Potenţialul solar în România este unul dintre cele mai mari din Europa. Energia solară este aşteptată să fie cea mai importantă sursă de producere a energiei în anul 2030. Având în vedere dezvoltarea pe care o vedem, ne aşteptăm ca România să-şi atingă în anul 2026 ţintele pentru 2030”, a precizat Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe, prezentă la conferinţa online “RESInvest – dezvoltarea lanţurilor valorice ale energiei curate”, citată de Agerpres. Ea a arătat că energia solară este cea mai competitivă din punct de vedere al costurilor.

Mihai Bălan, directorul executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), a susținut această idee. “Ne aşteptăm ca solarul să devină principala sursă de producere a energiei în 2030. Ne aşteptăm să fie instalată o capacitate în jur de 6-7-8, chiar 9 GW de energie solară în România”, a spus Bălan.

El a adăugat că potenţialul României este de a deveni a şasea piaţă în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă.

Total
7
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Plata finală a subvențiilor: aproape 450.000 de fermieri vor primi 137,6 milioane euro. Din fonduri europene

Articolul următor

Primavera Development și Griffes lansează clădirea de birouri MUSE. Investiție de peste 16 milioane de euro

Citește și:
Citeste mai mult

Ryanair reia zborurile Oradea – Londra

Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Pe platforma companiei, biletele…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
7
Share