Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primavera Development și Griffes lansează clădirea de birouri MUSE. Investiție de peste 16 milioane de euro

Primavera Development si Griffes anunta lansarea constructiei cladirii de birouri Muse, amplasata in zona Fantanii Miorita, in una dintre cele mai consacrate zone de birouri din Bucuresti, care ofera deopotriva infrastructura rutiera adecvata, prestigiu chiriasilor dar si prestanta unei zone istorice.

Investitia totala va depasi 16 milioane de euro, iar cladirea de clasa A este programata a fi livrata in 2023.

Cei doi parteneri anunta si realizarea unui parteneriat strategic sub forma unui Joint Venture pentru dezvoltarea cladirii. Lucrarile de constructie sunt coordonate de ACMS General Contractor, compania de antrepriza generala parte a grupului Primavera Development. Griffes coordoneaza comercializarea si inchirierea cladirii, in calitate de agent exclusiv al proiectului.

MUSE este o cladire de birouri ce va avea 7.500 mp inchiriabili, dispusi pe sase etaje supraterane, cu o multitudine de terase oferind privelisti catre parcul Herastrau si catre Gara Regala, aflata la cateva minute de cladire. De asemenea, cladirea va avea 3 niveluri subterane ce vor gazdui peste 150 de locuri de parcare, spatii tehnice si de depozitare.

Numele si conceptul cladirii este inspirat din colaborarea cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania, care isi are sediul actual adiacent proiectului, si care va beneficia, o data cu edificarea cladirii, de un sediu nou si modern, ce va functiona in simbioza cu cladirea de birouri, aceasta din urma punand la dispozitie un lobby de acces comun celor doua unitati si o receptie cu un design unic, o creatie speciala care va pune in valoare proprietatea.

Constructia proiectului a fost demarata in luna noiembrie a acestui an si a incheiat deja etapa peretilor mulati, urmand a trece in etapa realizarii infrastructurii subterane.

Arealul Piata Presei – Fantana Miorita – Charles de Gaulle este printre cele mai apreciate de chiriasii de birouri din Bucuresti; chiar si in perioada 2020-2021 fiind prelungite aici contracte pentru o suprafata de peste 40.000 mp, reprezentand aproximativ un sfert din totalul suprafetelor reinnoite in cladiri moderne de birouri din Bucuresti.

“ Vedem proiectul MUSE ca pe o noua sansa de a pune in practica tot ce am invatat din proiectele anterioare si a crea inca o cladire de birouri boutique cu facilitati deosebite si o identitate proprie. Locatia proiectului, infrastructura rutiera, si cele 3 niveluri subterane pe care Primavera si ACMS le-au prevazut fac din acest proiect una dintre cele mai accesibile cladiri de birouri din zona de Nord a Bucurestiului.

Ne concentram pe atragerea chiriasului ancora si targetam in continuare firme cu reputatie si prestigiu. Dupa pandemie, vedem o schimbare a modului de lucru in majoritatea companiilor, in general un model hybrid de munca de la birou / de acasa. Aceasta schimbarea atrage necesitatea unui nou concept pentru spatiul de birouri, iar noi venim in intampinarea chiriasilor pentru a-i ajuta sa satisfaca aceasta nevoie.

Suntem mandri sa avem proiectul MUSE reprezentat in exclusivitate de Griffes si suntem siguri ca acest parteneriat va aduce un plus de valoare proiectului.”

“Muse este primul nostru proiect din rolul de investitor direct, in care ne implicam dintr-o perspectiva mai extinsa decat cea de agentie – promotor, si unde contribuim prin cunostintele noastre vaste asupra pietei. Sunt onorata sa alaturam valentele unei echipe de consultanti de elita experientei si reputatiei dezvoltatorului Primavera”, a declarat Andreea Paun, fondatoarea Griffes. Conform unui studiu recent Griffes, in perioada 2023-2024, pe fondul proceselor de autorizare blocate, se vor livra sub 50.000 mp spatii de birouri, ceea ce va pozitiona Muse ca una dintre putinele cladiri de birouri moderne ce vor aparea pe piata.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Opinie: Energia solară poate deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România în anul 2030

Articolul următor

Positive Business: „Vedem un viitor care va fi digital și electric, un viitor inteligent și ecologic”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share