Ambasadorul Germaniei a vizitat trei mari fabrici din Transilvania

Diplomatul german a vizitat fabrici din Ghimbav și Oradea | Foto: Ambasada Germaniei

Orașele Cluj-Napoca, Oradea, Brașov și Ghimbav au fost trecute în revistă de către ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer. Acesta a efectuat vizite la trei unități industriale. 

Ambasadorul a vizitat Forumul Democrat al Germanilor (FDG) Cluj, unde s-a arătat impresionat de implicarea socială diversă a organizației și a transmis că se va bucura să poată vizita orașul și pe viitor. La Oradea s-a întâlnit cu primarul Florin Birta și cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Aici diplomatul a vizitat compania germană EBM-Papst. „Dezvoltarea acestui oraș în ultimii ani este impresionantă. Oradea este un loc deosebit de frumos, recunoscut pentru diversitatea sa culturală, politica sa locală eficientă și condițiile cadru atractive pentru companii”, a spus oficialul german.

„Brașovul este un oraș istoric minunat, în același timp și modern și plin de viață”, a menționat Gebauer. El s-a arătat impresionat și de moștenirea culturală germană bogată a orașului care a atras mulți investitori din acest stat. La întâlnirea cu primarul Allen Coliban, prefectul județului, Cătălin Văsii și vicepreședintele Consiliului Județean, Zoltan Szenner, Gebauer a discutat despre  posibilități de colaborare în domeniile tranziției verzi și al sustenabilității.

În discuțiile sale cu FDG Brașov și Clubul Economic German Kronstadt, ambasadorul a subliniat: „E fantastic să vezi cum reprezentanții acestora se implică pentru dezvoltarea orașului lor, de cât angajament social dau dovadă, bunăoară la plănuita renovare a vechii școli Johannes Honterus sau în domeniul pregătirii duale”, spune ambasadorul.

Vizitele la Centrul Cultural German, Liceul Johannes Honterus, Biserica Neagră la companiile Airbus Helicopters Romania și Airbus Helicopters Industries & Premium Aerotec au completat șederea ambasadorului la Brașov.

“Am prezentat delegației germane, în detaliu, activitatea noastră curentă, precum și planurile de viitor. Ambasadorul și-a exprimat sprijinul pentru inițiativele grupului european de extindere a prezenței industriale locale”, au dezvăluit reprezentanții fabricilor Airbus. Grupul este prezent în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters Romania, Premium Aerotec – Brașov, Airbus Defense and Space – București.
Exit mobile version