LKE cumpără Someg. Mută la Cluj fabrica din China

Societatea din Cluj-Napoca deținea controlul asupra unității de producție din Gherla | Foto: Transcarpatica

Grupul german LKE va achiziționa societatea Someg Gherla cu 4,6 milioane de euro, credit luat de la Banca Comercială Română (BCR), pentru a amenaja o fabrică pe care o va muta din China.

LKE, furnizor german de produse și sisteme de manipulare și logistică, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Someg și o parte din afacerea Transcarpatica, firmă cu sediul la Cluj-Napoca. Someg produce confecții metalice, produse forjate și turnate, containere metalice, scări și balustrade interioare, decorațiuni interioare. Transcarpatica este o companie care activează în industria de prelucrare a oțelului.

“Suntem încântați să ne dezvoltăm resursele cu o nouă unitate de producție în România și să încheiem această achiziție. Pe tot parcursul proiectului am fost consiliați cu profesionalism de echipa RTPR, a cărei implicare și sprijin au fost esențiale pentru succesul tranzacției. Expertiza lor semnificativă în domeniul fuziunilor și achizițiilor și al tranzacțiilor financiare ne-a oferit încredere de la primele etape ale discuțiilor până la linia de sosire”, a declarat Bjorn Riechers, CEO al LKE Group.

BCR a aprobat o finanțare de 4,6 milioane de euro pentru LKE, pe șapte ani. Creditul reprezintă o cofinanțare pentru achiziția Someg, în vederea relocării în județul Cluj a unei linii de producție din China a grupului german. Acesta își propune să dezvolte la Gherla (județul Cluj) cea mai mare unitate de producție de astfel de produse din Europa. Casa de avocatură RTPR a asistat grupul LKE în această tranzacție.

Someg este specializată în fabricarea de construcții metalice și avea afaceri de 13 milioane de lei, în 2020, cu 83 de angajați, fiind controlată  de Transcarpatica (97% din capitalul social). La rândul său, aceasta înregistra afaceri de 9 milioane de lei, un profit net de 2,9 milioane, cu 49 de angajați. Transcarpatica se ocupă cu comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice, fiind deținută, în proporții egale (33%), de Ștefania Neamțu, Georgeta Bâlc și Carmen Cîmpean.

Exit mobile version