Aushopping Cluj va avea parcare săpată în versant

Parcarea veche de la Auchan Iris va fi completată de cea de sub deal

Parcarea veche de la Auchan Iris va fi completată de cea de sub deal

Compania Auchan City vrea să amenajeze un nou acces spre galeriile comerciale din cartierul Iris și o parcare cu 80 de locuri, săpată în versant, pe Bd. Muncii conectată cu actuala parcare care deservește hipermarketul.

Biroul de proiectare Atelier RVD a precizat că, odată cu achiziția de parcele în zonă de către Auchan (8.000 mp) se va crea noua parcare. Totodată, se va reconfigura actuala intrare în hipermarket, din zona Oașului, conform Actual de Cluj. Viitoarea parcare a Aushopping se va alătura actualului zid de sprijin. Alte ziduri vor apărea odată cu viitoarea parcare, toate acoperite de vegetație.

Proprietarii trebuie să amenajeze benzile de accelerare-decelerare, noul trotuar pe lungimea frontului de la Bd. Muncii, colțul de intersecție cu str. Fânațelor printr-o bretea carosabilă pentru virajul la dreapta. Specialiștii din comisia de urbanism au cerut ca noile locuri de parcare să fie retrase mai mult față de bulevard. Ei au solicitat proiectantului să prevadă plantarea unui arbore la fiecare patru locuri de parcare.

Amenajările dorite de Auchan sunt temporare, deoarece zona este una de restructurare și poate primi un proiect imobiliar. Auchan deține 10 ha de teren care deservesc magazinul din Iris. Proiectul prin care compania dorește să își amenajeze un nou acces și o nouă parcare cu 80 de locuri a primit avizul de principiu al arhitectului șef din Cluj-Napoca.

Proiectul de la Aushopping a fost prezentat ca unul care va aduce o circulație mult mai facilă în zona Oașului – Bulevardul Muncii dar și unul care deschide drumul spre prioritizarea transportului public pe Bd. Muncii. Riveranii au cerut municipalității să fie atentă cu proiectele imobiliare pe care le avizează în zonă, având în vedere că zilnic petrec câte o oră doar în sensul giratoriu de la magazinul Auchan.

Exit mobile version