La Colline va procesa lapte de bivoliță din Ardeal

Producătorul clujean de lactate La Colline, profilată pe laptele de capră, se va orienta, din acest an, și spre cel de bivoliță.

Producătorul clujean al lactatelor La Colline, profilat pe laptele de capră, se va orienta, din acest an, și spre cel de bivoliță.

“Ne-am început activitatea pe un segment de nișă, puțin popular, căci în urmă cu 15 ani, când am lansat La Colline, produsele din lapte de capră nu se bucurau de o popularitate prea mare. Din fericire, astăzi situația este complet diferită.

Consumatorii sunt mai conștienți de beneficiile laptelui de capră și și-au îmbogățit gusturile. Îmi place să cred că am avut și noi o contribuție importantă la această stare de fapt. La fel vom proceda și cu produsele din lapte de bivoliță, situația fiind oarecum similară”, susține Ovidiu Spînu, proprietar La Colline.

Bivolițele sunt crescute de secole în micile gospodării din Ardeal. Bivolul a apărut aici odată cu expansiunea Imperiului Otoman care îi folosea la tractarea poverilor, a tunurilor grele.

Producția de lapte este în medie de 5-7 litri pe zi, laptele fiind foarte concentrat și fin, bogat în grăsimi de bună natură. Produsele obținute din acesta sunt iaurt, ayran sau brânzeturi.

Super Lactis, deținătoarea brandului La Colline, fabrică produse după o rețetă tradițională franceză dar folosind materie primă laptele de la ferme de capre din Transilvania. Produsele sunt preparate din lapte integral, fără tehnologii sofisticate, conservați, organisme modificate genetic sau aditivi.

Exit mobile version