Proiect inovativ – pâine obținută cu bere brună la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu

Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul” Oradea derulează proiectul educativ cu participare internațională ,,Raftul cu produse eco” în perioada 1.11.2021 – 31.05.2022. În cadrul acestui proiect, 37 de echipe mixte profesori-elevi-studenți desfășoară activități practice, având ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și responsabil, prin realizarea de produse din materii prime eco.

Pâinea a fost frământată cu bere brună

,,În acest sens, miercuri, 30.03.2022, împreună cu elevele din clasa a XI-a, de la specializarea Tehnician analize produse alimentare, am realizat pâine exclusiv din materii prime eco, fără aditivi, conservanți și amelioratori sintetici. Pe lângă procesul tehnologic clasic am experimentat un ”altfel” de procedeu de obținere a pâinii, prin înlocuirea apei cu bere brună, pentru a îmbunătăți calitățile senzoriale ale acesteia. Activitatea s-a încheiat cu analiza organoleptică și fizico- chimică a produselor obținute”, a precizat coordonatorul de proiect Marinela Filip.

Pâinile obținute au fost foarte gustoase și în același timp foarte sănătoase!

Echipa de proiect coordonată de director adj. Filip Marinela, este formată din director adj. Runcanu Monica și profesorii Vașadi Adriana, Iancu Ionuț, Tipi Izabella.

Exit mobile version