Claudia Indreica, Psihoselect: “Traficul din marile orașe ale Transilvaniei afectează calitatea vieții”

Angajații din Cluj, Timișoara, Brașov sau Sibiu vor să muncească mai mult de acasă pentru a nu pierde mult timp în trafic, spune specialista în resurse umane.

“Dacă îți cauți un nou angajat sau un loc de muncă, azi, piața arată altfel. Realitatea locurilor de muncă, nevoile angajaților și ale angajatorilor au virat în altă direcție. Aceasta este cea mai mare modificare pe care am simțit-o în piață”, susține Indreica, potrivit Economedia.

“Întrebările din partea candidaților au început să fie următoarele: ce model de job este, cu 3 sau 2 zile pe săptămână de acasă? Foarte frecventă întrebarea în orașe precum București, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, unde traficul afectează calitatea vieții. Întrebarea este pusă și în cazul pozițiilor manageriale.

Candidații pentru pozițiile manageriale își fac singuri documentarea despre ce înseamnă oamenii prezenți în companie, acolo unde se lovesc de GDPR. Platformele de social media oferă multă informație care intră în categoria informație publică”, spune managerul Psihoselect.

Claudia Indreica are o expertiză de 20 de ani în servicii de recrutare și profilare candidați. Principalii săi clienți sunt companii din domeniul producției, IT, servicii, vânzări și distribuție. Ea este membru activ în organizațiile Romanian Business Leaders, DWNT, Coaliția pentru Dezvoltarea României. Obiectivele acestora sunt diminuarea tensiunilor pe piața muncii, respectiv a diferențelor de competențe.

Coordonatele pieței muncii în 2022

Sursa: Psihoselect

Exit mobile version