Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Claudia Indreica, Psihoselect: “Traficul din marile orașe ale Transilvaniei afectează calitatea vieții”

Angajații din Cluj, Timișoara, Brașov sau Sibiu vor să muncească mai mult de acasă pentru a nu pierde mult timp în trafic, spune specialista în resurse umane.

“Dacă îți cauți un nou angajat sau un loc de muncă, azi, piața arată altfel. Realitatea locurilor de muncă, nevoile angajaților și ale angajatorilor au virat în altă direcție. Aceasta este cea mai mare modificare pe care am simțit-o în piață”, susține Indreica, potrivit Economedia.

“Întrebările din partea candidaților au început să fie următoarele: ce model de job este, cu 3 sau 2 zile pe săptămână de acasă? Foarte frecventă întrebarea în orașe precum București, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, unde traficul afectează calitatea vieții. Întrebarea este pusă și în cazul pozițiilor manageriale.

Candidații pentru pozițiile manageriale își fac singuri documentarea despre ce înseamnă oamenii prezenți în companie, acolo unde se lovesc de GDPR. Platformele de social media oferă multă informație care intră în categoria informație publică”, spune managerul Psihoselect.

Claudia Indreica are o expertiză de 20 de ani în servicii de recrutare și profilare candidați. Principalii săi clienți sunt companii din domeniul producției, IT, servicii, vânzări și distribuție. Ea este membru activ în organizațiile Romanian Business Leaders, DWNT, Coaliția pentru Dezvoltarea României. Obiectivele acestora sunt diminuarea tensiunilor pe piața muncii, respectiv a diferențelor de competențe.

Coordonatele pieței muncii în 2022

  • Nu mai avem job-uri statice, în care un șef își urmărește echipa să își facă munca, în care cultivăm cultura penalizărilor ca formă de „încurajare” a performanței.
  • Angajații vor prioritiza factorii care permit dezvoltarea unei relații în actualul job. Angajatorii pun accent, încă, pe factori tranzacționali. Să nu răspundem la dorința de a construi o relație cu oferta de a da 100 lei/lună în plus.
  • Ecosistemul locurilor de muncă hibrid va crește. Până în 2025 vom avea o forță de muncă lichidă, dispersată și activă digital. Munca nu va fi despre unde mergi, ci despre ce faci.
  • Viitorul loc de muncă va fi oriunde și în orice moment. Biroul tradițional rămâne un hub al interacțiunii sociale, al colaborării și al inovației.
  • Model de lucru centrat pe om și nevoile lui (flexibilitatea programului pentru părinți) mai mult decât pe birou.
  • Companiile caută soluții și modele de lucru care să se potrivească activității lor. O componentă puternică hibrid, cu accent pe munca de la distanță și digitală ca instrumente folosite. Operatorii call center pot lucra de acasă și de la birou, dar personalul din producția de cabluri îl vom găsi tot în fabrici.
  • Să angajăm oameni peste 45 de ani. Sunt instruiți după Revoluție, „digital immigrants”, dornici să se adapteze. Disponibili ca program, mulți având copiii autonomi ca activitate.
  • Părinții cu copiii mici sunt mai dispuși la job-uri remote, pentru că reușesc să acopere ambele roluri mult mai bine.
  • Accentul cade pe flexibilitate în munca de zi cu zi, echilibru între viața personală și profesională, un pachet financiar competitiv, starea de bine. Pentru cei care lucrează de acasă, frica principală este că pierd conexiunea și colaborarea cu colegii. Pentru cei care lucrează de la birou, este reprezentată de probabilitatea de a se îmbolnăvi.

Sursa: Psihoselect

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cities of Tomorrow #10: Anniversary Edition

Articolul următor

SPEEDWELL, autorizație pentru prima clădire a proiectului mixed-use PALTIM din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share