Complexul Xponential Transylvania, lansat cu networking la Cluj

Centrul de coworking & office Xponential Transylvania s-a lansat în rândul comunității de afaceri clujene printr-un eveniment de socializare.

Oamenii de afaceri clujeni au ieșit la socializare în noul centru de coworking | Foto: XPN

Centrul de coworking & office Xponential Transylvania s-a lansat în rândul comunității de afaceri clujene printr-un eveniment de socializare.

“Inițiatorii demersului sunt dezvoltatori de parcuri logistice în Ungaria și SUA, care vor să demareze astfel de investiții și în Transilvania. Pe lângă această activitate, au decis să se implice în viața comunității clujene, în zona office. La un moment dat, în clădire funcționa o bancă, apoi timp de cinci ani nu s-a mai întâmplat nimic.

Am decis să o transformăm radical, să îi schimbăm designul, să o adaptăm ca spațiu de coworking, de întruniri. Sunt patru săli de ședință, dar și zone adaptabile de birou, iar la parter ținem conferințe, evenimente”, explică Endre Szocs, executive director al Exponential Transylvania. Complexul de coworking se întinde pe patru niveluri, având o suprafață de 600 mp.

Socializarea de după pandemie

Primul eveniment de socializare de aici a fost organizat de agenția IntelGlobalis Consulting, prin platforma X Party & Networking (XPN). La “Xponential Networking” au participat specialiști și factori de decizie din sectoarele economic, public, academic, diplomatic. Printre invitați s-au numărat oameni de afaceri precum Ștefan Gadola, Ioan Așchilean, Dan Pitic, Marius Bota, Matei Miko, dar și pictorul Nicolae Maniu.

Businessmenii locali și-au dezvăluit, cu acest prilej, planurile pe 2022. “Avem acum 600 de vehicule de nouă generație, anul acesta vom face angajări. Vom ajunge până la 1.000 de oameni, personal format în spiritul conducerii eco”, a anunțat Radu Hoza, director general al operatorului Skiptrans – Jost Group.

Societatea a demarat un proces de introducere informatizată a datelor pentru traseul urmat de produsele transportate și manipulate. Grupul internațional de transport are sedii în Luxemburg și Belgia, grupând 4.100 de autovehicule, 300.000 mp de depozite, birouri și ateliere în Europa și Africa.

Ex-ministrul agriculturii, în rol de somelier

 

“Mă bucur să mă aflu în compania unor oameni atât de dinamici. Mie îmi plac crizele pentru că sunt o oportunitate. Toată lumea vorbește acum despre digitalizare. În SUA 70% din firmele care și-au digitalizat activitatea au eșuat”, a avertizat Oliviu Matei, fondatorul companiei de soluții IT Holisun.

Adrian Oros, prorector al Universității de Științe Agricole, fost ministru al agriculturii, a prezentat câteva din etichetele de vinuri albe produse pe domeniul Apoldu de Sus al instituției. Stațiunea Apoldia Maior, din județul Sibiu, se întinde pe 65 ha și produce anual 0,4 milioane l de vin din butași aduși de la Cooperativa Vitis Rauscedo (Italia).

Evenimentele XPN sunt cele mai mari de profil din România ca număr de participanți și din perspectiva pozițiilor ocupate, cu o medie de peste 200 de persoane. IntelGlobalis desfășoară activități de consultanță, consiliere și asistență de management, business development, lobby profesional, consultanță și asistență startup-uri.

Exit mobile version