Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

Condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare în privința combaterii buruienilor din cultura porumbului.

Așa cum am văzut în ultimii ani, condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare pentru fermieri în privința combaterii buruienilor din cultura porumbului.

Avantajele erbicidării în postemergență au un aport important în alegerea erbicidului. De asemenea, spectrul de buruieni și dominanța acestora sunt aspecte foarte importante atunci când ne gândim care sunt posibilitățile de combatere a buruienilor.

Posibilitatea de a nu depinde de precipitații, posibilitatea de a vedea buruienile care trebuie combătute și pretabilitatea față de toate tipurile de lucrări ale solului, sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale aplicării erbicidării în postemergență la cultura porumbului.

Compania Corteva Agriscience deține un portofoliu complet în combaterea buruienilor în postemergență, când plantele de porumb și buruienile sunt răsărite, începând de la faza de 2 frunze a culturii porumbului și până la faza de 8 frunze:

Spectru complet de combatere

Erbicidele destinate combaterii buruienilor din cultura de porumb din portofoliul Corteva pot fi clasificate, din punctul de vedere al perioadei de aplicare, astfel:

Erbicide, precum Arigo®soluția ideală în combaterea timpurie a buruienilor graminee și cu frunză lată și Principal® Plus – soluția “totală” în combaterea buruienilor graminee și cu frunză lată – au un spectru complet de combatere a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, inclusiv a buruienilor problemă precum: costrei, mohor, pir, pălămidă, volbură și samulastră de floarea soarelui.

Erbicidele din portofoliul Corteva destinate combaterii buruienilor din cultura porumbului cu aplicare în postemergență se pretează foarte bine în contextul agriculturii digitale, prin aplicarea localizată și particularizată a produselor doar acolo unde buruienile sunt prezente.

Exit mobile version