Constructorul Centurii Sud Timișoara a depășit pragul de jumătate din proiect realizat

Șantierul pentru construirea Centurii Sud a Timișoarei a trecut de 50% progres total, în timp ce pentru relocarea utilităților de apă și irigații a ajuns la peste 65%. cel mai mult s-a lucrat în ultimele zile în zona Ghiroda a anunțat Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara.

Principalele lucrări din ultima perioadă de pe șantierul centurii de sud a Timișoarei s-au concentrat în special în zona comunei Ghiroda, informează Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara. Au fost montate grinzi la podul peste Bega (km 24+725), iar în zona km 23 a început așternerea primului strat de asfalt. De asemenea, s-au montat grinzi și în zona pasajului de la km 7+156. Se mai lucrează la structura rutieră în zona localității Giroc și se execută lucrări de terasamente în proximitatea nodului rutier cu DN 59 (Timișoara – Șag).

Ca și situație generală, au fost finalizate relocările de rețele de telecomunicații, pentru rețele de apă și irigații stadiul depășește 65%, iar relocările/protejările de rețele electrice și gaz sunt în curs de execuție. Stadiul lucrării per ansamblu a depășit cu puțin pragul de 50%.

Valoarea contractului semnat pentru construcția variantei de ocolire Timișoara Sud a fost de 272.432.921,95 lei fără TVA. Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni. Inițial, lucrările trebuiau finalizate în primăvara anului 2022, dar termenul de finalizare a Centurii Sud Timișoara a fost prelungit, astfel că lucrarea va fi gata în decembrie anul viitor. Constructor al acestui tronson de centură sunt italienii de la Salini Impregilo.

Exit mobile version