Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Constructorul Centurii Sud Timișoara a depășit pragul de jumătate din proiect realizat

Șantierul pentru construirea Centurii Sud a Timișoarei a trecut de 50% progres total, în timp ce pentru relocarea utilităților de apă și irigații a ajuns la peste 65%. cel mai mult s-a lucrat în ultimele zile în zona Ghiroda a anunțat Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara.

Principalele lucrări din ultima perioadă de pe șantierul centurii de sud a Timișoarei s-au concentrat în special în zona comunei Ghiroda, informează Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara. Au fost montate grinzi la podul peste Bega (km 24+725), iar în zona km 23 a început așternerea primului strat de asfalt. De asemenea, s-au montat grinzi și în zona pasajului de la km 7+156. Se mai lucrează la structura rutieră în zona localității Giroc și se execută lucrări de terasamente în proximitatea nodului rutier cu DN 59 (Timișoara – Șag).

Ca și situație generală, au fost finalizate relocările de rețele de telecomunicații, pentru rețele de apă și irigații stadiul depășește 65%, iar relocările/protejările de rețele electrice și gaz sunt în curs de execuție. Stadiul lucrării per ansamblu a depășit cu puțin pragul de 50%.

Valoarea contractului semnat pentru construcția variantei de ocolire Timișoara Sud a fost de 272.432.921,95 lei fără TVA. Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni. Inițial, lucrările trebuiau finalizate în primăvara anului 2022, dar termenul de finalizare a Centurii Sud Timișoara a fost prelungit, astfel că lucrarea va fi gata în decembrie anul viitor. Constructor al acestui tronson de centură sunt italienii de la Salini Impregilo.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Timișul propune deplasarea cu trenul la destinațiile turistice de scurtă distanță. Zona Buziașului, un nou punct de vizitat

Articolul următor

Termocentrala de la Mintia va fi scoasă la vânzare pentru 91,2 milioane de euro

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share