Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Termocentrala de la Mintia va fi scoasă la vânzare pentru 91,2 milioane de euro

Termocentrala de la Mintia, de lângă Deva, va fi scoasă la licitație, ”la pachet”, pentru un preț de 91,2 milioane de euro, a anunțat Prefectura Hunedoara. Obiectivul este compus din terenuri de peste 3 milioane de metri pătraţi, construcţii, bunuri mobile şi diverse echipamente.

“Printre condiţiile impuse de către Ministerul Energiei companiei care va achiziţiona termocentrala se află şi obligativitatea realizării unei noi capacităţi energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026”, se arată într-un comunicat emis de prefectură.

Prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian, a declarat că îşi doreşte ca activitatea de producţie a energiei electrice la Mintia să continue.

“Guvernul României, prin premierul Nicolae Ionel Ciucă, consideră că o astfel de investiţie este deosebit de importantă atât pentru Sistemul Energetic Naţional cât şi pentru impactul social şi economic pozitiv pe care îl are pentru judeţul Hunedoara. În calitate de reprezentant al executivului în judeţul Hunedoara, voi acţiona instituţional, ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca activitatea de producţie a energiei electrice la Mintia să continue, să se modernizeze şi să se dezvolte”, conform News.ro.

Într-un comunicat transmis de „Expert Insolvenţă” SPRL, în calitate de administrator judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, se precizează că preţul total de pornire al licitaţiei care va avea loc în 15 iulie la sediul CEH SA din Petroşani, este de 91.236.832,87 euro, exclusiv TVA.

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în 29 iulie, apoi în 12 august şi ulterior în 26 august, în aceleaşi condiţii de preţ şi locaţie.

Condiţiile de valorificare a acestui activ au fost aprobate de adunarea creditorilor SCEH SA în cadrul şedinţei convocată de administratorul judiciar în 20 mai.

De asemenea, în comunicat se arată că prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare astfel încât să se stopeze poluarea cu dioxizi de sulf, oxizi de azot şi pulberi şi Termocentrala Mintia să se adapteze la noile standarde europene prin care se urmăreşte trecerea de la producţia de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Constructorul Centurii Sud Timișoara a depășit pragul de jumătate din proiect realizat

Articolul următor
Women in Tech (WiT) este o platformă de promovare și de sprijin pentru femeile active în acest sector.

Femeile din tech s-au aliat la Cluj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share