Investitorii arădeni, consultați despre traseul Drumului expres Arad – Oradea

Luni, 6 iunie 2022, a avut loc la Consiliul Județean Arad o întâlnire cu un grup de investitori de pe traseul viitorului Drum expres Arad-Oradea.

Investitorii au solicitat ca în proiectarea drumului să se țină cont și de afacerile pe care aceștia le-au dezvoltat în zonă, pentru a facilita accesul acestora la drumul expres.

,,Aradul este unul dintre cele mai importante centre logistice din vestul României, unde s-au dezvoltat afaceri conexe căii ferate și transporturilor rutiere. Nu putem ignora aceste direcții de investiții atunci când proiectăm drumul expres Arad-Oradea pentru că vorbim despre o investiție pe termen lung, nu doar pe următorii cinci sau zece ani, de la care ne așteptăm să ajute mediul de afaceri.  L-am invitat la întâlnirea de astăzi și pe europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul primar al municipiului Arad, pentru că are experiență în marile proiecte de infrastructură, a participat la pregătirea documentației pentru autostradă și cunoaște foarte bine realitățile arădene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În urma discuțiilor de astăzi echipei de proiectare i s-au solicitat câteva variante care să permită dezvoltarea perimetrului Șofronea-Curtici, având în vedere și proiectele de zeci de milioane de euro care sunt în implementare acolo.

Exit mobile version