Noua maternitate construită cu fonduri europene la Timișoara are nevoie de aparatură medicală de trei milioane de euro.

Consiliul Județean Timiș a finalizat lista echipamentelor medicale care vor fi necesare unității medicale, valoarea acesteia fiind în sumă de trei milioane de lei.

Una dintre investițiile care vor ajuta la realizarea unui act medical de calitate este introducerea unui sistem integrat de management al clădirii, (BMS – Building Management System). Acesta oferă control automatizat, inteligent, al instalațiilor din clădire, menit a preveni erorile umane și a eficientiza activitatea spitalulu, Spune Marian Vasile, administratorul public al județului.

După un efort substanțial, s-a reușit, împreună cu Spitalul Județean, finalizarea listei cu echipamentele medicale ce vor fi achiziționate pentru maternitate. Vorbim de o sumă considerabilă, de peste trei milioane de euro. Săptămâna viitoare va fi tranșată, după analize și tratative semnificative, și lista cu mobilierul necesar.

”Depășind această etapă, vom trece rapid la licitațiile aferente, pentru a avea deja dotările necesare în momentul în care finalizăm clădirea. În aceeași notă constructivă, analizăm posibilitatea achiziționării în avans a materialelor, pentru a ne proteja de problema termenelor lungi în furnizare”, a mai spus Vasile.

În plus, a fost încheiat și un act adițional cu antreprenorul care ridică clădirea, este vorba despre aproximativ 11% din valoarea contractului, pentru lucrări suplimentare necesare.

Exit mobile version