Circulația rutieră pe Transfăgărășan, redeschisă mai devreme în acest an

CNAIR a anunțat că circulația rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C) – cea mai spectaculoasă șosea din România – s-a redeschis miercuri, 15 iunie, de la ora 8.00.

Potrivit drumarilor, circulația rutieră pe Transfăgărășan se redeschide între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) pentru toate categoriile de autovehicule.

Șoseaua leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Sibiu și Argeș. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

CNAIR susține că a reușit în acest an să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie.

Decizia de deschidere a traficului a fost luată după ce marți o comisie de revizie specială a verificat dacă drumul corespunde din punct de vedere al siguranței circulației.

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei la sfârșitul lunii octombrie 2022.

Exit mobile version