O pictură a lui Ghenie, vândută mai scump de 36 de ori decât prețul de pornire

Lucrarea din tinerețe “Peisaj de toamnă” a artistului contemporan Adrian Ghenie, exponent al Școlii de la Cluj, a fost adjudecată cu mult peste prețul inițial al licitației.

Lucrarea lui Ghenie a fost supralicitată

Lucrarea din tinerețe “Peisaj de toamnă” a artistului contemporan Adrian Ghenie, exponent al Școlii de la Cluj, a fost adjudecată cu mult peste prețul inițial al licitației.

Adrian Ghenie deține recordul la segmentul artei contemporane. „Peisaj de toamnă” a crescut în licitație 36 de pași, de la prețul de pornire de 4.000 de euro la cel de adjudecare de 35.000 de euro.

Licitația Artmark de Vară a cumulat vânzări de 1,1 milioane de euro. S-a înregistrat și un record de participare online. Dacă în trecut maximul a fost de 300 de palete participante, acum au fost prezente 500 de palete online, din 10 țări.

Investitorii români, în luptă cu nemții și americani

Competiția foarte mare s-a dus între colecționari din România, Germania, Ungaria și America de Nord. Cel mai însemnat eveniment estival al pieței românești de artă, din acest an, a adus și cea mai mare adjudecare pentru licitațiile de vară din ultimii cinci ani.

Capodopera „Pe Bucegi”, semnată de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecată pentru 196.000 de euro. El este urmat de Nicolae Tonitza, a cărui operă ,,Fundița roșie” a fost adjudecată pentru 80.000 de euro. Pictura lui Alexandru Ciucurencu „Natură statică cu trei vase și mere” a fost vândută cu 23.500 de euro.

Rezultatele segmentului artei contemporane demonstrează interesul crescut al colecționarilor nu doar pentru arta consacrată muzeal, ci și pentru opere cu potențial de creștere a valorii în timp. Licitația anterioară de sfârșit de semestru, Licitația Artmark de Iarnă 2021, a înregistrat vânzări totale de 927.000 de euro.

Exit mobile version