Silvania a scos o gamă de spumante medaliate cu aur pentru HoReCa

Podgoria Silvania, din Șimleu Silvaniei, a prezentat noua sa gamă de vinuri spumante, destinate segmentului hoteluri, restaurante, catering (HoReCa).

Vinurile spumante din Șimleu sunt maturate în hrubele de sub deal

Podgoria Silvania, din orașul Șimleu Silvaniei, a prezentat noua sa gamă de vinuri spumante, destinate segmentului hoteluri, restaurante, catering (HoReCa).

“Din noua gamă de spumante Silvania, destinate segmentului HoReCa, trei dintre produse sunt medaliate cu aur. Acest fapt confirmă dedicarea noastră în a crea vinuri spumante românești de excepție”, susțin reprezentanții producătorului.

De asemenea, producătorul din județul Sălaj a reușit să fabrice un vin obținut din Pinot Noir vinificat în rose, fermentat la temperatură controlată până la sec. Calitatea vinurilor Silvania o reprezintă metoda tradițională Champenoise prin care acestea sunt obținute, conform conducerii societății.

Vinuri maturate fără adaos de dioxid de carbon

Spre deosebire de alte vinuri fabricate prin fermentare forțată, vinurile din hrubele Cramei Silvania sunt maturate lent pe durata a trei ani, fără a fi nevoie de adaos de dioxid de carbon.

Crama din Șimleu Silvaniei a anunțat deja că anul acesta va lansa vinuri spumante Magnum la sticlă de 1,5 l și că va produce vinuri în butoaie de lemn. Enologul Dana Gorgan a menționat că va fi schimbat și designul etichetelor la spumante.

Spumantele de aici sunt obținute din soiurile de struguri Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Pinot Noir, Muscat Ottonel, prin metoda tradițională Champenoise. Vinurile spumante produse de Podgoria Silvania au fost premiate la Concursul Internațional de la București Vinarium International Wine Contest 2021 cu trei medalii de aur și una de argint.

Exit mobile version