Obiective turistice din Bistrița-Năsăud, finanțate prin PNRR: o cetate, o biserică, un castel

Categorii: Turism, Ultimele știri

Cetatea Medievală Bistrița și Castelul de la Arcalia se numără printre obiectivele care vor fi finanțate prin PNRR. Astfel, acestea sunt incluse în rutele turistice-culturale, ceea ce va permite finanțarea promovării lor și creșterea numărului de turiști. Din județul Bistrița-Năsăud au fost luate în calcul trei obiective turistice în cadrul celei de-a doua etapă de evaluare.

Este vorba despre Cetatea Medievală Bistrița, Castelul contelui Bethlen de la Arcalia și Biserica Reformată Șieu Odorhei.

Cetatea Medievală Bistrița este inclusă în Ruta Cetăților, biserica reformată Șieu Odorhei în Ruta Bisericilor Fortificate, iar Castelul de la Arcalia în Ruta Castelelor, scrie bistriteanul.ro.

Sursa citată amintește că în prima etapă de evaluare au fost luate în calcul și Biserica Evanghelică de la Herina și Biserica Evanghelică de la Jelna, care au fost incluse în Ruta Bisericilor Fortificate, precum și Biserica de lemn de la Leurda, din curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Includerea în aceste rute mai presupune crearea unor aplicații dedicate vizitatorilor, marcaje și semnalizări corespunzătoare.

Exit mobile version