Fermele Silvania trec la producția de carne bio

Fermele Ecologice Silvania (FES) au anunțat că va debuta producția de carne și preparate din carne, ecologice.

În județul Sălaj se va produce, în premieră, carne bio | Foto: FES

Cooperativa agricolă din județul Sălaj va începe să producă preparate din carne.

Fermele Ecologice Silvania (FES) încep producția de carne și preparate din aceasta, ecologice. “Carnea va fi fără nitriți, coloranți, organisme modificate genetic. De la vițel la mânzat, la vită, de la carne de mici sau burgeri, la vrăbioară, antricot sau mușchiuleț”, spun reprezentanții FES.

Cooperativa sălăjeană produce lactate ecologice și ulei high-oleic 85% Omega 9, realizate în Țara Silvaniei, sub brandul Bioforia – Silvania.Bio. Creșterea animalelor se face în sistem lent, cu furaje ecologice, iar produsele sunt integrate într-un lanț scurt alimentar, de la sămânța din brazdă la produsul de pe raft.

Au ajuns cu lactatele până la Marea Neagră

Noua capacitate de producție a fost deja instalată

FES grupează 1.800 de vaci și o suprafață de teren de 2.500 ha, cultivat sau pășuni. Pentru obținerea celor mai bune furaje, aceasta produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Cooperativa încurajează și promovarea viitorilor specialiști: un grup de tineri de la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii a efectuat recent o vizită de lucru la FES.

Fermierii sălăjeni au început să intre cu produsele lor în marile lanțuri comerciale Kaufland și Mega Image, cât și în băcănii, la Cluj, București, Timișoara și chiar pe litoral. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Exit mobile version