Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorii specialiști în biotehnologii au vizitat Fermele Ecologice Silvania

Un grup de tineri de la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii (FZB) a realizat o vizită de lucru la Fermele Ecologice Silvania (FES), din județul Sălaj.

Un grup de tineri de la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii (FZB) a efectuat o vizită de lucru la Fermele Ecologice Silvania (FES), din județul Sălaj.

“Ne-au vizitat studenții din anul III de la FZB Cluj, secția biotehnologii și piscicultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). I-am familiarizat practic cu toate cele cinci sectoare de activitate din cadrul fermei (zootehnie, vegetal, procesare ulei, lapte și furaje).

Firește, s-a lăsat și cu o degustare de produse. Îi așteptăm la noi cât își continuă studiile și, desigur, și după absolvire, noi fiind mereu în căutare de talent românesc pe toate posturile disponibile”, au relatat reprezentanții FES.

Selectați de rețelele de produse artizanale

Lactatele sub brandul Bioforia, fabricate de FES, au fost selectate pentru comercializare de către distribuitorul de produse artizanale Clusa Gourmet. Produsele FES au pătruns și în rețeaua de băcănii Moldovan Carmangerie.

Cooperativa din Sălaj cultivă 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru 1.200 de vaci de lapte. Pentru obținerea celor mai bune furaje, aceasta produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măieriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Braglez.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru construirea Aquaparkului „Toldi” din Salonta

Articolul următor

Girexim Universal va gestiona Stația de Tratare Mecanico-Biologică din Bihor

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
8
Share