Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul pentru construirea Aquaparkului „Toldi” din Salonta

Imagine de la semnarea contractului

Miercuri, 18 mai 2022, la București, a fost semnat contractul pentru construirea unui aquapark în valoare de 98 de milioane de lei la Salonta. Au fost prezenți: primarul orașului Salonta – Török László, ministrul Dezvoltării și Lucărilor Publice – Cseke Attila, viceprim-ministrul Kelemen Hunor, directorul general al CNI – Manuela Pătrășcoiu și Cristian Erbașu, reprezentantul constructorulu. Constructorul Erbașu are la dispoziție 27 de luni pentru a finaliza aquaparkul.

Numele aquaparkul – „Toldi” – provine de la un personaj istoric maghiar din secolul XIV, renumit pentru forța sa. Arhitectura aquapakului e inspirată de luptele eroului Toldi cu lupii, dar și de stufărișul din jurul Salontei.

Caracteristici

Aguaparkul se va întinde pe 2,8 ha, va avea o suprafață desfășurată de peste 10.000 mp. Capacitatea exterioară a aquaparkului va fi de 1.500 de persoane, iar cea interioară de 300 de persoane.

Aquaparkul va avea o zonă SPA, o salină, camere de masaj, piscină cu bar, bazine pentru adulți și copii, bazine de înot și geotermale. În cadrul aquaparkului va fi construit un turn de tobogane cu silueta Turnului Ciunt, simbolul Salontei. În interior vor fi două tobogane Body Slide, bazin cu valuri, cafenea, restaurant, 1.428 de dulapuri.

Lângă aquapark va fi construită o parcare acoperită cu panouri fotovoltaice.

Realizarea unui aquapark în Salonta înseamnă investiţii în turism, beneficii directe şi indirecte în economia oraşului nostru”, a declarat Török László.

Prin construirea aquaparkului, acesta speră să atragă și turiști din Ungaria să-și petreacă vacanța în zona Salontei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
STK Properties, vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj, a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Dezvoltatorul imobiliar STK Properties debutează la bursă

Articolul următor
Un grup de tineri de la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii (FZB) a realizat o vizită de lucru la Fermele Ecologice Silvania (FES), din județul Sălaj.

Viitorii specialiști în biotehnologii au vizitat Fermele Ecologice Silvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share