Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Actori din industria apei la Târgul IFAT 2024

Oameni de afaceri și factori de decizie din România și Republica Moldova, din administrațiile locale și centrale, operatori, asociații, instituții și companii din industria apei, se vor întâlni cu omologii lor germani în perioada 13-16 mai, în cadrul Târgului IFAT 2024. Vizita este organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) în colaborare cu UmwelttechnologieCluster Bayern e.V. și German Water Partnership e.V.

Vizita la IFAT 2024 din München va cuprinde vizionarea standurilor expozanților germani interesați, precum și participarea la un forum de experți ce va reuni reprezentanții din cele trei țări și se numără printre reperele importante ale evenimentului. Participanții vor avea, de asemenea, ocazia să viziteze companii germane de top din industria apei.

“Inovația este forța motrice a progresului. Ea ne schimbă viața și ne modelează viitorul, oferind soluții pentru provocările locale și globale. Inovație înseamnă creștere economică și creșterea nivelului de trai, dar și tehnologii de ultimă generație, transformare și adaptare la situații noi. De aceea tema ediției din acest an este “Innovation Drives the Future”. AHK România joacă deja un rol central în promovarea inovării în cadrul comunității de afaceri româno-germane, prin susținerea activă a cooperării în diferite domenii inovatoare, precum și a politicilor economice orientate către inovare”, precizează reprezentanții AHK România în comunicatul de presă care anunță evenimentul.

De asemenea, aceștia arată că infrastructura de apă și apă uzată din România necesită investiții în valoare totală de 25 de miliarde de euro. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, o parte din bugetul alocat României, în valoare de 1,46 miliarde de euro, este destinat gestionării apei și apelor uzate și accelerării accesului populației la servicii de înaltă calitate. Proiectele planificate trebuie să fie implementate până în 2026.

În Republica Moldova proiectele din sectorul alimentării cu apă și canalizării, în valoare de 149 de milioane de euro, trebuie implementate până în anul 2027. “Companiile și instituțiile germane au atât expertiza, cât și soluțiile și procesele necesare pentru a face față acestor provocări și pentru a impulsiona în continuare inovarea, împreună cu companiile din România și Republica Moldova”, susțin cei de la AHK România.

Evenimentul din luna mai este o ocazie pentru participanți să discute provocările și soluțiile din domeniu și să inițieze cooperări. Delegația de informare face parte din programul “Exportul tehnologiilor de mediu al Ministerului Federal pentru Economia și Protecția Climei (BMWK)” și se adresează IMM-urilor germane din industria apei.

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane în țara noastră. Înființată în 2002, AHK numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este, totodată, partener al firmelor românești interesate de piața germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova, cu scopul de a intensifica relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și de a contribui semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Dorel VIDICAN

Sursa foto: depositphotos.com

Articol publicat în ediția tipărită cu nr. 128 a revistei Transilvania Business (11 aprilie-8 mai 2024), în capitolul special dedicat investițiilor în infrastructura de apă și canalizare, proiect ocazionat de Ziua Mondială a Apei

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La Kuxa Studio Cluj au fost invitați, în cadrul evenimentului organizat de ATC, bucătarii Antoni Costea (restaurantul Băncii Transilvania), Andrei Frățilă (Nativ), Ionuț Crișan.

Uleiurile fără chimicale, în atenția bucătarilor Clujului

Articolul următor

Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bistrița-Năsăud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share