Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvoltatorul imobiliar STK Properties debutează la bursă

STK Properties, vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj, a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).
Principalul proiect rezidențial din Cluj al grupului STK, din cartierul Bună Ziua | Foto: Green Square

STK Properties, vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj, a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Compania a fost înființată de fondul de investiții STK Emergent. Listarea a avut loc după ce aceasta a atras de la investitorii din piața de capital 3,5 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 21 de milioane de lei. „Acest proiect constituie o premieră pentru piața imobiliară clujeană, anume dezvoltarea unui proiect imobiliar cu participarea publică a investitorilor. Astfel au posibilitatea de a avea expunere pe un domeniu care a adus randamente bune în ultimii ani.

STK Properties va fi o companie de proiect al cărui obiectiv îl constituie realizarea dezvoltării imobiliare Green Square și restituirea către investitori a profitului realizat. Este în derulare procedura de obținere a planului urbanistic zonal. Față de momentul realizării plasamentului privat am obținut avizul de trafic, una dintre fazele esențiale pentru obținerea PUZ”, spune Nicolae Pascu, președinte al STK Financial.

Plasament privat în plin război

„Închiderea cu succes a plasamentului privat realizat de către STK Properties, în martie, într-un climat geopolitic dificil, este o dovadă a faptului că piața de capital este o opțiune pentru atragerea de capital în orice moment. Prin listarea acțiunilor STK se lărgește numărul emitenților activi în sectorul real estate, căutat de investitori în orice context economic”, Răzvan Raț, director adjunct al BRK Group.

„STK Properties devine a noua companie listată la bursă, de la începutul acestui an, diversificând oferta de acțiuni disponibilă investitorilor. Astăzi este vorba de Cluj-Napoca și de domeniul imobiliar. De la începutul anului investitorii de la bursă au susținut unele dintre cele mai diverse companii, din agricultură, tehnologie, zootehnie, IT și construcții”, a menționat Radu Hanga, președintele BVB.

Green Square presupune un complex mixt în cartierul clujean Bună Ziua, cu 236 de locuințe, mall pe 15.000 mp, 636 de locuri de parcare, restaurante, sală de sport, creșă, parc pe 5000 mp. Proiectul a fost blocat timp de șase ani de către municipalitate, contextul fiind modernizarea arterei principale din cartier.
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Terminarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în zona Dej a fost marcată de Compania de Apă Someș (CAS).

Compania de Apă Someș a finalizat primul contract din POIM

Articolul următor

S-a semnat contractul pentru construirea Aquaparkului „Toldi” din Salonta

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share