Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș a finalizat primul contract din POIM

Terminarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în zona Dej a fost marcată de Compania de Apă Someș (CAS).

Terminarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în zona Dej a fost marcată de Compania de Apă Someș (CAS).

Proiectul de extindere și reabilitare vizează și zona Bobâlna – Recea Cristur. Acesta se derulează în cadrul programului major de investiții derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul a avut o valoare de 73 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), și a debutat în martie 2020. Lucrările au inclus realizarea a 112 km rețele de apă și de canalizare și reabilitarea rețelelor cu apă în Dej.

Megaproiect de aproape 2 miliarde de lei

S-au realizat 64 km de aducțiuni și rețele noi de distribuție a apei în comunele Bobâlna și Recea-Cristur. Au fost realizate 7 stații de pompare apă noi, 3 stații noi de clorinare, 2 rezervoare noi. S-a reabilitat un rezervor de apă și s-au construit 11 stații de pompare apă uzată noi.

28.430 de persoane beneficiază în urma acestui contract de servicii de alimentare cu apă și canalizare. Megaproiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj se ridică la 1,6 miliarde de lei, fără TVA.

Finanțarea investiției se face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale. Cofinanțarea este asigurată 6% prin credit bancar contractat de CAS, iar 1,82%, de la bugetul de stat.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Legea offshore, adoptată

Articolul următor
STK Properties, vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj, a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Dezvoltatorul imobiliar STK Properties debutează la bursă

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share