Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș a finalizat primul contract din POIM

Terminarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în zona Dej a fost marcată de Compania de Apă Someș (CAS).

Terminarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în zona Dej a fost marcată de Compania de Apă Someș (CAS).

Proiectul de extindere și reabilitare vizează și zona Bobâlna – Recea Cristur. Acesta se derulează în cadrul programului major de investiții derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul a avut o valoare de 73 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), și a debutat în martie 2020. Lucrările au inclus realizarea a 112 km rețele de apă și de canalizare și reabilitarea rețelelor cu apă în Dej.

Megaproiect de aproape 2 miliarde de lei

S-au realizat 64 km de aducțiuni și rețele noi de distribuție a apei în comunele Bobâlna și Recea-Cristur. Au fost realizate 7 stații de pompare apă noi, 3 stații noi de clorinare, 2 rezervoare noi. S-a reabilitat un rezervor de apă și s-au construit 11 stații de pompare apă uzată noi.

28.430 de persoane beneficiază în urma acestui contract de servicii de alimentare cu apă și canalizare. Megaproiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj se ridică la 1,6 miliarde de lei, fără TVA.

Finanțarea investiției se face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale. Cofinanțarea este asigurată 6% prin credit bancar contractat de CAS, iar 1,82%, de la bugetul de stat.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Legea offshore, adoptată

Articolul următor
STK Properties, vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj, a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Dezvoltatorul imobiliar STK Properties debutează la bursă

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share