Explan decide fezabilitatea viitoarelor conexiuni la A3 din Cluj, Sălaj și Mureș

Biroul de proiectare Explan Cluj-Napoca (ECN) se va ocupa de fezabilitatea celor cinci noi noduri rutiere prevăzute pe A3.

CNAIR a propus cinci noduri noi pe autostrada dintre Brașov și Borș

Biroul de proiectare Explan Cluj-Napoca (ECN) se va ocupa, pentru 1,1 milioane de euro, de fezabilitatea celor cinci noi noduri rutiere propuse pe Autostrada Transilvania (A3).

ECN a semnat contractul de servicii având ca obiect elaborarea studiului de prefezabilitate și studiu de fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe mai multe autostrăzi.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a parafat contractul cu ECN, ofertantul declarat drept câștigător. Documentul are ca obiect elaborarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzile din țară.

Valoarea contractului adjudecat de ECN este de 5,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Obiectul contractului este reprezentat de elaborarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe A0, A1, A1, A2, A3 și A7, în conformitate cu reglementările tehnice și cu legislația în vigoare.

Durata contractului este de 17 luni de la data de începere. După finalizarea acestui contract cu CNAIR, se va putea stabili pentru fiecare proiect în parte valoarea și termenele necesare construcției.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Noile noduri propuse pe A3

Sursa: CNAIR

Exit mobile version