Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Explan decide fezabilitatea viitoarelor conexiuni la A3 din Cluj, Sălaj și Mureș

Biroul de proiectare Explan Cluj-Napoca (ECN) se va ocupa de fezabilitatea celor cinci noi noduri rutiere prevăzute pe A3.
CNAIR a propus cinci noduri noi pe autostrada dintre Brașov și Borș

Biroul de proiectare Explan Cluj-Napoca (ECN) se va ocupa, pentru 1,1 milioane de euro, de fezabilitatea celor cinci noi noduri rutiere propuse pe Autostrada Transilvania (A3).

ECN a semnat contractul de servicii având ca obiect elaborarea studiului de prefezabilitate și studiu de fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe mai multe autostrăzi.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a parafat contractul cu ECN, ofertantul declarat drept câștigător. Documentul are ca obiect elaborarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzile din țară.

Valoarea contractului adjudecat de ECN este de 5,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Obiectul contractului este reprezentat de elaborarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe A0, A1, A1, A2, A3 și A7, în conformitate cu reglementările tehnice și cu legislația în vigoare.

Durata contractului este de 17 luni de la data de începere. După finalizarea acestui contract cu CNAIR, se va putea stabili pentru fiecare proiect în parte valoarea și termenele necesare construcției.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Noile noduri propuse pe A3

  • Ciurila (km 33+000, pe secțiunea 2B Câmpia Turzii – Gilău)
  • Românași (km 26) sectorul Poarta Sălajului – Nușfalău
  • Luduș (km 18+000 al secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii)
  • Săndulești (km 17+000 al secțiunii 2B Câmpia Turzii – Gilău)
  • Crasna (km 52+000 al secțiunii 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău)

Sursa: CNAIR

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Casa clujeană de brokeraj BRK Financial Group va intermedia oferta publică inițială primară de acțiuni (IPO) emise de Meta Estate Trust București (METB).

Brokerii clujeni aduc Meta Estate Trust la bursă

Articolul următor
Morphosis Capital Fund I Cooperatief (MCFC) a raportat o creștere de 49% a afacerilor combinate ale companiilor din portofoliul său în 2021, comparativ cu 2020.

Morphosis Capital își amplifică investițiile la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share