Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului își schimbă numele și devine ”de Științele Vieții”

Categorii: Educație, Județe

Una dintre cele patru universități care funcționează în Timișoara trece printr-o transformare totală de nume. Modificarea a fost deja aprobată și consfințită la București printr-o hotărâre de guvern.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului nu mai este din această lună nici ”de Științe Agricole și Medicină Veterinară” și nici ”a Banatului”. Din 3 august a devenit ”de Științele Vieții”, nu mai e a Banatului, dar păstrează în numele ”lung” și sintagma Regele Mihai I”.

”Având în vedere Hotărârea de Guvern nr. 976/03.08.2022 pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 369/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației, vă comunicăm faptul că, începnd cu data de 3 august 2022, noua denumire a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României din Timișoara va fi Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara”, informează instituția, prin intermediul unui comunicat simplu, semnat de rectorul universității, Alin Cosmin Popescu.

Exit mobile version